Нидал Алгафари ще гостува в Стамболийски с първия си роман

„Боже, защо Господ лъже?“ е първият роман на писателя Нидал Алгафари, който той определя като „любовен“. Чрез образите и историите в него обаче започва религиозни спорове. Без да отрича религиите, Алгафари дискутира лицемерието, йерархията от ангели и демони, налагането на догмите. Действието се развива от 1720 г. до 1800 г.  Иконописец чудотворец се отдава на Богородица, но се влюбва в обикновена жена….

Повече за сюжета на увлекателната книга можете да научите от самия автор, който ще гостува на читалището в Стамболийски този четвъртък – 16 ноември 2017 г., от 18 часа. По време на срещата, която е отворена за всички литератори и почитатели на хубавите романи, ще бъдат представени и другите книги на Алгафари, като публиката ще има възможност да задава въпроси към автора.

Роденият в Сирия българин се прочу в началото на 90-те като автор и режисьор на студентското шоу „Ку-ку“ – най-вече с предаването за АЕЦ „Козлодуй“. Алгафари е продуцент и съсценарист на филма „Ла донна е мобиле“. Работи известно време за предаванията на БНТ „Наблюдател“ и „Анонси“, снима и документалистиката „Сирия – история и легенди“. От 2002-ра до май 2004-а беше изпълнителен директор на БНТ, а след това се отдаде на политическия пиар. Майка му е българка, баща му – сириец. Женен е за известната психоложка Мадлен Алгафари.