Седем дни, посветени на усмивката в ДГ „Звънче“

От 9-ти до 13-ти октомври в ДГ „Звънче“ всеки ден имаше празник, а поводът бе Седмицата на усмивката, която организираха преподавателите и малчуганите от детското заведение.  Ето как премина усмихнатата седмица:

1. Ден първи от седмицата – Мотивирани и заредени с настроение, учителките изготвиха табло, върху което с разнообразни емотикони и различни образи, грееше усмивката. Изпъстрено с мъдри сентенции, то седеше във входа на градината и посрещаше всеки посетител.

2. Ден втори – Децата пристигаха в детската градина, носейки от дома си усмихната рисунка на своето семейство. Направихме най-веселата изложба досега.

3. Ден трети – Денят на съпричастието и милосърдието. Изработихме картички и рисунки за децата с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип в Стамболийски.

4. Ден четвърти – Рано сутринта в двора на детската градина и във всички групи блеснаха цветни балони. Децата рисуваха по тях усмихнати лица. Балоните се смееха до спукване и разпръскваха настроение през целия ден.

5. Ден пети – В детската градина настана истинска веселба: необичайни прически, гримирани лица… и ето, децата са артисти от театъра на усмивките.

„А в края на деня и за финал на тематичната ни седмица отидохме при децата в Центъра за настаняване от семеен тип, за да занесем цялата детска обич, изразена в картички, рисунки и балони. И зад всичко видимо се усмихваше невидима обичта, както от малките усмихнати „звънчета“, така и от всеки, получил и напълнил с усмивки своя ден“, сподели директорът на „Звънче“ г-жа Славка Зашева.