Свалят предизборните плакати от дърветата и в Ново село

Предизборните материали на кандидата за кмет на Ново село Тодор Атанасов, издигнат от  БСП, да бъдат премахнати незабавно от дърветата. Това разпореди Общинската избирателна комисия в Стамболийски, сезирана от ГЕРБ, че плакатите са разлепени на забранени за агитация места. Това е второ решение на комисията за поставени на дървета плакати, защото преди дни в същото нарушение беше засечен и кандидатът за кмет на Стамболийски Димитър Тончев.

ОИК отхвърли друга жалба на ГЕРБ, в която се изказват съмнения, че кандидатът за кмет на Стамболийски Никола Михайлов не е излязъл в задължителния в такива случаи отпуск като ръководител на отдел в БКС и ползва служебен автомобил на общината в кампанията си. Мотивите на комисията са, че Михайлов не е държавен служител по смисъла на закона. Решението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред ЦИК.

Предстои ОИК да се произнесе по още един сигнал. Той е подаден по публикация на stamboliyski.tv, че кандидатът за кмет на Куртово Конаре Иван Пиринов е разлепил свои предизборни материали в пенсионерския клуб в селото въпреки забраната сгради държавна и общинска собственост да се използват за агитация. Освен в плакатите на Пиринов липсва задължителният текст „Купуването и продаването на гласове е престъпление”.