Заповядайте на безплатно кино на открито в Стамболийски

Общинските съветници от ПП ГЕРБ в Стамболийски организират в края на тази седмица – на 16 септември (събота), безплатна прожекция на филми на открито. Инициативата е подкрепена от кмета на Община Стамболийски г-н Георги Мараджиев. Киното на открито ще бъде в парка пред НЧ „Н. Й. Вапцаров”, където ще се монтира екран с размери 9 на 5 метра и 4 тонколони на стойки. За публиката ще има осигурени и пейки със 150-200 места. Ще бъдат прожектирани два филма. Първият е за малките зрители, които от 20:00 часа ще могат да гледат  „Астерикс и имението на боговете”. Веднага след това от 21:30 часа започва прожекцията на филма „Първичен код”, който е за по-големите зрители.

КРАТКИ АНОТАЦИИ КЪМ ФИЛМИТЕ:
„Астерикс и имението на боговете”събота, 16 септември, 20:00 часа

В това забавно приключение на Астерикс и Обеликс, Юлий Цезар представя най-новия си план за победа срещу упоритите гали. След като армията му така и не успява да смаже съпротивата със сила, императорът решава да смени тактиката: щом галите отказват да се присъединят към Римската империя, Цезар ще стовари цивилизацията на прага на селото им.
Започва строеж на огромен комплекс, наречен „Имението на боговете“, който ще обгради селцето на Астерикс и ще потопи в хаос живота на обитателите му.

„Първичен код” – събота, 16 септември, 21:30 часа

Във филма капитан Колтър Стивънс (Джейк Гиленхал) е военен, който става част от експериментална правителствена програма, разследваща бомбардировка над влак. Той е изпратен в тялото на Шон Фентрес (Фредерик де Гранпри) – цивилен, който се намира във влака по време на инцидента. Колтър е принуден да преживее последните осем минути от чуждия живот отново и отново, докато не разбере кой е виновен за атаката и как може да предотврати следващия терористичен акт.