Георги Малинов: Искам да променя негативното статукво в Ново село

Кандидатът за кмет на Ново село на „Съюз за Пловдив” пред stamboliyski.tv

 

– Защо искате да станете кмет на село Ново село, г-н Малинов?

– Една от причините, които ме провокираха да се кандидатирам за кмет на Ново село, е тази, че от няколко години вече виждам (и не само аз, разбира се),че селото не се развива в правилната насока, както много от моите съселяни им се иска. Затова смятам, че имам нужната мотивация, знание и желание  да променя напълно това негативно статукво, обхванало селото ни от доста години насам.

– Кои са най-големите проблеми на селото според вас?

– За мое огромно съжаление големите проблеми пред селото не са един и два!

На първо място това е липсата на канализация ,както и старият водопровод, който има крещяща нужда от подмяна с нов, тъй като е доста стар и естествено постоянно се пука и води до чест режим на водата в селото. Що се отнася до канализацията, вече от няколко години се правят обещания  и от местната власт, и от общината за изграждането на такава, но, уви,такава все още нямаме. Другият основен проблем е неподдържането на обществените паркове в селото, където би трябвало да си играят напълно безгрижно децата ни. От 7-8 парка в селото се поддържа (силно казано) само един-единствен, който е в доста окаяно състояние – не се полива, не се коси, рядко се почиства и т. н. А за тези дейности не се изискват кой знае какви средства, освен малко желание от страна на местната власт. А да не говорим за канала, който минава през центъра на селото и най-вече през детската градина и училището… Именно  този канал не е чистен с години наред, а заедно с това разнася зловония и зарази.

Следващият основен проблем е читалището с прилежащата към него библиотека, които, незнайно защо, са занемарени повече от десетилетие. Сградата на читалището е почти порутена, библиотеката също, а да не говорим за книгите, които може би са напълно погубени. И тука идва логическият въпрос  към местната власт  защо не се кандидатства по европейски програми за възстановяването на читалището и за неговото функциониране -,дали поради липсата на желание или на компетентност, е все тая.

Именно това читалище  през детските ми години беше основен стожер на просветното и културно дело в селото, а сега е занемарено за сметка на най-различни и безсмислени атракциони и прочие небивалици…

Да не говорим пък за улиците, които също са в окаяно състояние и се позакърпват от време на време, и то покрай избори…

Това са само една малка част от големите проблеми на Ново село, които трябва да се решат в най-скоро време.

– Кое е първото нещо, което ще промените, ако победите на изборите?

– Първото нещо, което ще променя, ако стана кмет, това ще е чистотата на селото, която е изключително важно нещо и същевременно не изисква финансови средства, а само малко желание. Ще променя начина на мислене и нагласата за работа на хората, които ще работят там. Ще създам мотивиран и интелигентен екип, който да знае как и да може да  изработва европейски проекти, чрез които да подобрим инфраструктурата и благоустройството на селото. Ще се опитам да осигуря повече работни места за младите хора,било чрез програми за временна заетост и прочие.