Тодор Гьошев разклати червената крепост в Ново село

Следващият общински съветник с представяне в рубриката „Лица” на Stamboliyski.tv е Тодор Гьошев, който на местните избори през есента бе кандидат за кмет на Ново село от ГЕРБ и стигна до балотаж. Така стана първият сериозен конкурент на завзелия вече осми мандат кметския пост Тодор Атанасов. В момента Гьошев е общински съветник от ГЕРБ.

Тодор Гьошев всъщност постигна много повече от явяването си на балотажа в Ново село, защото разклати червената крепост там. Не му достигнаха само около 50-60 гласа, за да свали опонента си от управлението. Амбицията му е на следващите местни избори да го направи.  В момента Тодор Гьошев работи за селото си като общински съветник в местния парламент на Стамболийски, където е в две комисии – по ТСУ и по „Околна среда, селско, водно и горско стопанство, екология, инвестиционна политика и евроинтеграция „. „Опитвам се да направя нещо за хората, да е видимо и да виждам, че новоселци са доволни”, споделя целите си общинският съветник. Коментира, че проблемите в Ново село са много – като се започне от чистотата и се стигне до разкопаните и разбити улици. Селото сигурно е единственото в областта с училище, което няма никаква изолация и дори не е боядисано. Същото е състоянието и на детската градина. Голям проблем е липсата на канализация. С подкрепата на новата управа на Община Стамболийски и кмета Георги Мараджиев Гьошев успява да реализира замисленото. Наскоро по негова инициатива и с финансова помощ от Общината бе ремонтиран покрива на Здравната служба в Ново село. В момента се изгражда нов парк, там където е старият занемарен и потънал в бурени и боклуци. След като бъде почистено, ще се поставят люлки и катерушки като в Стамболийски. С това е ангажиран общинският съветник от ГЕРБ. Винаги е бил член само на ГЕРБ и на никоя друга партия. В политиката влиза преди 5 години, тъй като му допадат идеите на ГЕРБ и най-вече желанието на партията да сложи ред в държавата. За политическия избор на Гьошев, който е имал покани от други партии, но ги е отхвърлял, повлияла и харизмата на Бойко Борисов. Преди време нещата в партийната структура в Стамболийски зациклили и Тодор Гьошев бил на път да се откаже от политиката. Когато обаче разбрал, че Георги Мараджиев ще се кандидатира за кмет, Гьошев се мотивирал да остане и дори взел решение да влезе в битката за Ново село.

Общинският съветник Тодор Гьошев е роден в Пловдив, но винаги е живял в Ново село, където е завършил основното си образование, а след това ПГТ „Гоце Делчев” под тепетата. Професионалната му кариера преминава през различни длъжности в държавния сектор преди демокрацията. Веднага след промените започва частен бизнес в областта на търговията, с който се занимава и досега. Със съпругата му Нина имат две прекрасни дъщери – Диана и Гергана, на 26 и 29 години. Имат и една очарователна внучка – Антония. Тя е най-голямата радост в момента на баба и дядо, които не пропуснат случай, ако се откъснат за 2-3 дни за кратка ваканция от ежедневните ангажименти, да я вземат със себе си.