Излезе първият брой на безплатния вестник „Стамболийски глас“

Излезе първият брой на безплатния вестник „Стамболийски глас“. Той предлага на читателите си информация за събитията в общинския център и селата в района от месец август. Вестникът е с 6 цветни страници, в този брой съдържа приложение за Куртово Конаре и хроника с истории от полицията и съда. В следващите издания приложенията ще са за Ново село, Йоаким Груево, Триводици и самия общински център Стамболийски.
Инициативата за изданието е на администраторите на фейсбук групата „ВСИЧКИ ОТ ОБЩИНА СТАМБОЛИЙСКИ В ЕДНА ГРУПА Мариана Кочева и Владимир Пильов, които се обединиха в Инициативна група за гражданска информираност.
„Ние с Мариана Кочева сме администратори на групата във фейсбук „ВСИЧКИ ОТ ОБЩИНА СТАМБОЛИЙЙСКИ В ЕДНА ГРУПА“ с близо 2300 членове. Забелязахме, че хората са доста актвни по теми, свързани с общината ни, и това ни подтикна да свормираме инициативна група за издаването на вестник… Понеже не всеки има достъп до фейсбук, целта му е да информира колкото се може повече жители за всичко, което се случва в общината ни“ – казва Владимир Пильов. А Мариана Кочева допълва:
„Чрез вестника се стремим да достигнем до по-широка аудитория като се надяваме повече жители на Община Стамболийски да споделят свободно своето мнение по различни въпроси и проблеми, свързани с живота на тяхното населено място. Искаме да кажем на всички хора, че те не са сами в своите битки, защото вече има КОЙ да чуе за тях.“

Мариана и Влади споделиха идеята си с екипа на онлайн медията stamboliyski.tv и журналистите приеха идеята репортажите им да се пренесат от интернет на хартия.

На добър път на „Стамболийски глас“. Може да се свързвате с екипа за сигнали чрез фейсбук страницата на Инициативната група за гражданска информираност или на електронна поща: stamboliyski.glas@gmail.com