Шофьорът, причинил сблъсъка с две жертви на Кемера, остава в ареста

Шофьорът без книжка от Ново село, който в събота стана причина за завършилия с две жертви сблъсък край Кемера, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. Обвинението срещу 35-годишния Янко Борисов е за причиняване на смърт по непредпазливост в резултат на нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Около 19 часа на 22 август т. г. Борисов се движел по пътя Пловдив-Свиленград с колата си БМВ. Той е неправоспособен водач, а автомобилът му бил с транзитни номера и с регистрация от 3 юли 2015 г. В един момент Янко Борисов започнал да изпреварва неправилно и така се блъснал в пътуващия пред него лек „Фолксваген Голф“. Фолксвагенът се преобърнал, навлязъл в насрещното платно и се ударил в идващия по пътя мерцедес с немска регистрация. Вторият автомобил бил управляван от турски гражданин. Вследствие на този втори удар двама души, пътуващи във фолксвагена, са загинали на място. Те са от София, съответно на 41 г. и на 45 г. Пострадал е и един от пътниците в мерцедеса.

Първоначално Янко Борисов избягал от местопроизшествието, но след това бил арестуван. Според негов познат, от когото потърсил помощ след катастрофата, той лъхал на алкохол и вероятно е пил, преди да седне зад волана.