Главният специалист в отдел „Човешки ресурси” води документацията за над 150 служители

Следващият експерт от екипа на кмета на Община Стамболийски Георги Мараджиев, който ще ви представим в рубриката „Лица” на онлайн медията Stamboliyski.tv, е главният специалист в отдел „Човешки ресурси” Антоанета Драгиева. Тя е човекът, който води документацията по досиетата на всички общински служители, а техният брой никак не е малък – над 150 души. Следващите редове са разказ от първо лице за живота и работата на Тони Драгиева.

„Родена съм в Пловдив, но от раждането си живея в Стамболийски, където съм завършила основното си образование”, разказва за себе си главният експерт от отдел „Човешки ресурси”. В Стамболийски Тони Драгиева завършва ОУ „Христо Смирненски”, а след това Търговската гимназия в Пловдив. Веднага след това продължава образованието си в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” с основна специалност „Математика и информатика”, от която се дипломира със степен „Магистър”. Едновременно с това завършва и бакалавърска степен по „Маркетинг и мениджмънт”. През цялото време, докато учи, предпочита да пътува всеки ден, но да живее в своя град. Първата й работа е в първото й училище, където минава стажът й, а след като си получава дипломата за висше образование, съдбата решава да я изпрати в другото й училище – Търговската гимназия. Там работи девет години като преподавател по математика и информатика, но след този период решава, че вече трябва да намери ново поприще за реализация. Още повече, че дъщеря й Велизара тръгва в първи клас и Тони решава, че е време да отделя повече време на детето си. Тогава я канят на работа в Общината в Стамболийски. Датата е 1 март 2005 година. И досега тя е човекът, който се занимава с дейността по досиетата на общинските служители. „Започнах с една пишеща машина, но само след месец въведохме компютри и всичко си дойде на мястото”, спомня си Тони, която подчертава, че работата й няма нищо общо със старата длъжност „Личен състав”. Дейността й като главен специалист в „Човешки ресурси” е съвсем различна, много комплексна, широкообхватна и отговорна. Много често дори се налагало да решава правни казуси, което много й допадало, защото още като студентка имала интереси и в правото. „Приятно ми е, когато успявам да се справя, да преодолея такъв казус, защото така съм полезна и на ръководителя, и на колеги си, и на гражданите”, коментира Тони Драгиева. Допълва, че ангажиментите й са не само да води досиетата на общинските служители, но и да следи за различни срокове, да води административен регистър, има отговорност към длъжностните характеристика и консултациите на колегите, върши дейности по регистъра за конфликт на интереси, а от няколко години работи и по проектите, свързани с човешките ресурси.
Извън работните си ангажименти Тони обича да пътува със съпруга си Валентин и дъщеря си Велизара, която в момента е в 11-ти клас във Френската гимназия в Пловдив. Тримата харесват пътуванията както в България, така и в чужбина, затова поне веднъж годишно излизат някъде зад граница. Лично за себе си Тони е запазила часовете, в които обича да чете – предимно литература за личностно развитие, както и за детската си мечта – народните танци. Успяла да я реализира преди шест години, когато се записала в местния фолклорен ансамбъл „Траке”. За хобито си споделя, че й действа много пречистващо. Дори понякога отивала с главоболие след дълъг и труден работен ден в залата за танци, но си тръгвала нов човек и дори усещала прилив на енергия. „Носи ми огромно удоволствие и съм щастлива, че сбъднах детската си мечта”, казва Тони. За екипа, в който работи, споделя, че промяната е огромна и за по-добро, а в лицето на новия кмет вижда ръководителя с нов и модерен поглед към нещата. Това й вдъхвало увереност, че дълго чаканата от всички промяна ще се случи.