Шофьор загина край Ново село

Шофьор загина, след като катастрофира с колата си на стръмен участък край Ново село около 18 часа в събота. Тримата души, които са били с него в автомобила, са в болница за наблюдение, но без сериозни травми. Един от тях е със счупена ръка.

Сигналът на инцидента е подаден в Районното управление на полицията в Стамболийски в 17.50 часа. Катастрофиралата кола е „Ауди” и е пътувала в посока Пловдив. В един момент автомобилът излязъл вляво извън пътя, завъртял се странично, след което се преобърнал няколко пъти и паднал в дерето. При падането 35-годишният водач, който е от село Бяга, е починал на място.  Другите пътници в колата са 60-годишен мъж също от Бяга, 30-годишен мъж от Царацово и 25-годишен младеж от Марково. По непотвърдена информация загиналият шофьор е футболистът на отбора от Бяга Чико Георги Михайлов, който е бил и спонсор на тима. В колата е бил и баща му и двама негови съотборници. Отивали са на мач в Съединение.

Най-вероятната причината за инцидента е превишена скорост, довела до загуба на контрол над аудито от страна на водача. Пътното платно е било мокро, но дъждът в този час не е бил силен, така че не валежът е причинил излизането извън пътя. Предполага се, че шофьорът е бил без колан.

Прокуратурата разследва случая.

Междувременно друг водач от Ново село, качил се зад волана, без да има книжка, предизвика катастрофа на пътя Пловдив -Поповица също в събота вечерта. При този сблъсък загинаха двама души. Неправосопосбеният водач е карал БМВ, станало причина „Фолксваген Голф“ със софийска регистрация да се вреже в немски „Мерцедес“. БМВ-то ударило отзад голфа и така той навлязъл в насрещното движение. Шофорът от Ново село избягал от мястото на произшествието, но след това е бил задържан.