Мараджиев даде яснота по обвиненията хвърлени от Неделев

В открито писмо до съгражданите, Георги Мараджиев, се изправи срещу наскоро разпространени твърдения, целящи да разклатят общественото доверие.

Ето какво написа Мараджиев във Фейсбук:

,,Уважаеми съграждани,

Уважаеми граждани на Община Стамболийски,

Искам да внеса малко яснота, относно нашумели твърдения в публичното пространство.

1. По отношение твърдението, че г-жа Теодора Денева /в качеството си на ВрИД кмет/ е издала заповед за умишлено изтриване на информация от компютрите в община Стамболийски – няма такава издадена писмена или устна заповед!

2. Относно напусналите 56 служители – всички те са освободени, изрично спазвайки Закона за държавния служител и Кодекса на труда.

Като насочвам вниманието ви, че на същото основание са освободени и някои други бивши служители на община Стамболийски, които си позволяват да твърдят неверни неща, но в архивите на общината се пазят всички документи (К. Аврамов, В. Аврамова, Е. Вълчинова и др.) Служители от новия екип на кмета на община Стамболийски да не заплашват напусналите, че ще връщат обещетенията, защото това може да се тълкува като натиск и заплаха върху хората, за което вече е уведомена прокуратурата. Обръщам се лично към госпожа Маджарова, която не изпълнява никакви ръководни функции в община Стамболийски, а е един общински съветник.

3. 2015 година напуснаха 46 служители и само за няколко дни администрацията беше попълнена. С встъпването си в длъжност екипа беше на работа. Заместник-кметове, главен финансист, главен счетоводител, пълен екип! Вече седмици няма кой да ни представи екипа си! Рев със сълзи, че хората на Мараджиев си тръгнали, ами нормално, това е екипната работа! И сега им се звъни да се връщат, че не могат новите да се справят! Оплюхте ги, сега се върнете.

4. Заемите! Никой ли не знаеше за заемите? Ами имаше обществени обсъждания? Къде бяхте? Сега сте на власт. Всички документи са при вас. Огледайте се и ще видите къде са парите! Ако сега построиш нещо за милион, след две години ще ти трябват три! Аз как заварих общината? Как се справих? Ами ако беше пред фалит, защо се кандидатирах? Пръв щях да бягам. И ако от бюджет на общината от 32 млн. лева за година, 180 000 лева за заплати законно изплатени събориха една община, то това е срамно! Заемите се връщат, всеки има заеми, държавата милиарди. Просто се уплашихте и ревнахте от първия ден.

Уверявам гражданите на община Стамболийски, че ще вземама отношение по всяка твърдяна невярна информация. Крайно време е новото ръководство на община Стамболийски да насочи своето внимание към управлението на общината, за да може всички ние да живеем в една прогресираща община!

Извиненията от сорта, че общината не работи заради предишното управление ще бъдат актуални още няколко месеца, докато на хората не им омръзне от извинения.

След това ще трябва да се работи!“