Георги Мараджиев: Общинско Предприятие „БКС“ е сърцето и кръвните артерии на община Стамболийски

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели, че ОП „БКС“ е от съществено значение за общината. Той подчерта, че това предприятие е буквално сърцето и кръвните артерии, които осигуряват важни услуги, свързани с чистотата на обществените места, сметосъбирането, сметоизвозването и уличното осветление.

Мараджиев споделя, че от ежедневните срещи и разговори с граждани, които изразяват своите притеснения, става ясно, че политици от различни партии, говорят за предстоящо закриване на Общинското Предприятие „БКС“.  Това са Стоян Таслаков от „Възраждане“, Наум Нихтянов от „БСП“ и Смиленов от „ПП“.           

Въпреки че тези партии вече са изчезващи от сцената на нашата община, а остатъците от тях нямат голямо влияние, кметът заяви: ,, Долу ръцете от ,,БКС”! Някой явно има интерес от ликвидиране на предприятието и сключване на договор с частна фирма. Комисионни в нечий джоб, техниката се изкупува на безценица, уволняват се хората! Не сте познали!“

„БКС“ беше намерено в окаяно състояние, под наем, без техника, без работници и без заплати, припомни Мараджиев. Тази реалност обаче бързо се променя благодарение на усилията на общинска администрация. Първата стъпка, която прави е закупуване на имота за 700 000 лева, който тогава е бил разпродаден на частници. Следват инвестиции в нова косачна техника за близо 80 000 лева. Техника за сметосъбиране, сметоизвозване и снегопочистване на стойност 1 200 000 лева, които са средства от отчисленията.

Днес градоначалникът се похвали и със закупуване на два броя контейнеровози и метачка, отново от отчисленията на обща стойност близо 300 000 лева. ,,Това са средства, които вече са платени на държавата от нашите данъци, сега ги възстановихме и реално техниката е без пари и не ощетяваме общинския бюджет.“ поясни той.

Предстои закупуване на бобкат и комбиниран багер за близо 120 000 лева.

,,И някой си мисли, че може да приватизира всичко това? Как ще стане? Като се върнем в миналото? Със същите стари играчи? Ама те наистина вече остаряха, но мечтите им да завладяват цялата община остават! В ОП ,,БКС’’ работят трудолюбиви и честни хора, на минимална заплата. Чужда почистваща фирма в общината няма да има! Изградихме уникално по рода си предприятие, от което черпят опит и съседни общини. Всеки ден се срещам с познати и приятели от ,,БСП’’, уважавам тези хора без значение от политическата им принадлежност, защото те са и мои избиратели. Всички те ми казват: ,,господин Мараджиев, ние сме с вас, гласувахме за вас и пак ще го направим. Запазете ,,БКС”. Кметовете се сменят, ,,БКС” остава!’’ коментира Георги Мараджиев.