Новият Стамболийски

Когато става дума за градско развитие, Стамболийски се откроява сред населените места в региона. Градът може да се похвали с няколко централни градски части. Това е резултат от усилията на кмета и на администрацията на община Стамболийски да създадат удобство и комфорт на гражданите и гостите на града.

След ремонтните дейности на Търговската централна градска част и площада пред ,,Н. Й. Вапцаров“, които се превърнаха в емблема на града, беше обновен и площада пред общината. Стойността му е 186 000 лева, като бяха подменени тротоарите, настилката, нова поливна система, пейки и кошчета. Погледите на минувачите привлича и шестоъгълна люлка, която е направена от ОП ,,БКС“.

Откритата приемна също беше преместена тук и скоро ще заработи, като ще продължи да съдейства в полза на гражданите с важни съвети, полезна информация и административни услуги. Освен всичко останало след дълги години на забрава, паметникът, посветен на Героите Загинали за Освобождението на България, отново беше възстановен. Това се случи с  помощта на ОП ,,БКС“, които работиха усилено, за да се възвърне оригиналната визия и символика на паметника, запазвайки историческия му дух. Сега паметникът отново стои като символ на уважение и благодарност към тези, които дадоха живота си за свободата на България, и ни приканва да продължим да ги помним и уважаваме.