Община Стамболийски инвестира в проекти за канализация, пречиствателни станции, водопроводна мрежа и асфалтиране на улици

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев споделя, че има проекти, които не са видими и не могат да се пипнат, но са от съществено значение за бъдещето. Градоначалникът подчерта важността на проекти с издадени строителни разрешения, защото това ще даде възможност в даден момент да се кандидатства за средства по различни европейски програми.

Сред най-съществените проекти е инвестицията на общината в канализация, пречиствателни станции и довеждащ колектор в трите  населените места – Куртово Конаре, Ново село и Триводици, като общата стойност е близо над 1 200 000 лева.

Кметът съобщи, че е на привършване и проектирането на цялостната реконструкция на старата водопроводна мрежа. Тя ще бъде заменена с нови полиетиленови тръби в Стамболийски и четирите населени места, като стойността е над 260 000 лева. Ще бъде включено още: подмяна на всички сградни водопроводни отклонения, шахти изпускател, шахти автоматичен въздушник, пожарни хидранти и спирателни кранове. Дължината на мрежата в Куртово Конаре е 23 170 м’, на Триводици 13 442 м’ и на Ново село е 18 252 м’.

,, Готови са проектите за асфалтиране на улиците в Йоаким Груево. Проектираме улици и в Стамболийски. Това са проекти за над 50 милиона лева инвестиции. Сега не виждаме нищо, но ще имаме възможност да погледнем в настоящето! Винаги съм гледал напред! Знам какво ще се случи в общината не днес и утре, а след един, два мандата! Това е да си добър стопанин! Изборите си минават и заминават в миналото. Настоящето и бъдещето ни очаква! Готови ли сме? Нашата община-да!“ написа Мараджиев.