Община Стамболийски спечели проект на стойност 3 520 381 лева

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев сподели за спечелен проект на стойност 3 520 381 лева. Подписаният договор е за реконструкция на пътя Ново село-Куртово Конаре.

Проектното предложение беше подадено от Община Стамболийски пред Държавен Фонд “Земеделие” по подмярка 7.2. Той включва реконструкция на пътя Ново село-Куртово Конаре, чиято дължина е 2140 метра, както и частта от пътя, която свързва град Стамболийски и село Триводици. Това е участъка с паваж пред ,,Монди“, който е част от улица ,,Стефан Стамболов“ и е с дължина 193,67 метра. Общата стойност на проекта е 3 520 381 лева и предвижда подновяване на пътната настилка по метода на „студено рециклиране“. Ще бъде положен два пласта асфалт и ще се оформят банкети по цялата дължина на пътя и участъка от ул. „Стефан Стамболов“. Предвидени са и проектни решения за отводняване и изграждане на откоси и тротоари в определени участъци.

За предстоящите местни избори, които са през октомври месец, Мараджиев представи и двамата кандидат-кметове от ПП „ГЕРБ“.  Това са  Иван Пиринов с три мандата от Куртово Конаре и Иван Стойчев с два мандата от Ново село.  

 „За такива кметове мечтаят много села. Чест е за мен, че ги познавам и направихме страхотен отбор, не за едно полувреме, а за много спечелени мачове!“ коментира градоначалникът.