Георги Мараджиев: Мит е, че не се работи по населените места

,,През всичките тези години успях да направя така, че кметове на населени места, общински съвет и общинска администрация да работят като електронен часовник, който не се нуждае от смяна на батерии! Има ли криза? Да! Страдат ли общините от липса на средства? Да! Какво се случва на територията на цялата община? Строи се! Всички го виждаме с очите си ежедневно. Работата не спира, както в Куртово Конаре, така и в Ново село, Йоаким Груево и Триводици“, обяви кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Градоначалникът изпрати днес на терен двамата заместник-кмета Любомир Марков и Теодора Денева, за да проследят как вървят строителните дейности по обектите в населените места. В Нова село започна обновяването на тротоарната настилка в централната част, а ремонтните дейности в читалището продължават, като са направени нови тавани, мазилка, осветление и подова настилка.

След като в Триводици беше извършен основен външен и вътрешен ремонт на читалището, в една от залите след обещание на кмета към жителите, ще бъде направен фитнес. Като тук предстои нов окачен таван, под, стени, осветление и поставяне на фитнес уреди.

В Йоаким Груево в едно от помещенията, което се намира в читалището, ще бъде обособено за младежки клуб. С помощта на ОП ,,БКС“, ще бъде пребоядисано, ще бъдат оправени тоалетните, тавана, пода, нова ниска мебел, ще бъдат поставени вендинг автомати и кафе машина.

Подмяна на тротоарите започна и в Куртово Конаре, като тук приоритетни са местата около училището, детската градина и читалището. Дългоочакваният ремонт на читалище ,,Любен Каравелов“ започна със смяна на дограма, нов покрив, смяна на ел. инсталация, нов под и нови столове.

,,Всичко това е доказателство, че е мит, че не се работи по населените места. Ремонтите на тротоари и инфраструктура по селата ще продължи до късна есен. Следващият мандат основно ще се търси финансиране за изграждане на канализационните мрежи по готовите проекти, за които вече ще има издадено строително разрешение за трите села“, коментира кметът Мараджиев.