Започна дългоочаквания ремонт на читалището в Куртово Конаре

Започна дългоочакваният ремонт на читалище „Любен Каравелов“ в село Куртово Конаре. Ремонтът ще е на стойност 340 000 лв., като предстои ремонт на покрив, смяна на дограма, смяна на ел. инсталация, нов под, нови столове и нов салон, като се запази визията на стария, който от години не работи.

,,Куртово Конаре! Казват, че имаш ли имот в дадено село, значи си наполовина от там. Е, аз вече съм наполовина куртовец тогава! И сега всички си казват, абе щом кмета има имот в Куртово, значи ще има канализация! Трудно е! Забавихме се поради независещи от нас причини. Но ще има!“ написа във фейсбук профила си кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Той допълни, че е отделил от бюджета 110 000 лв. за довършване на проекта за довеждащ колектор, както и че за канализацията има вече строително разрешение. До края на мандата в село Куртово Конаре ще бъде монтирано LED осветление за 90 000 лв., ремонт на тротоари – 190 000 лв., футболно игрище – 120 000 лв. и други инвестиции – 140 000 лв.

,,Съвместно с кмета Иван Пиринов правим и невъзможното Куртово Конаре да заеме своето достойно място сред едни от най-красивите места в България и да развиваме един прекрасен фестивал на чушката и домата! В Куртово Конаре живеят достойни хора и те го заслужават!“ каза още градоначалникът.