Педагогическа практика „Утринна приказка“ в ДГ „Звънче“

През месец март ДГ „Звънче“ отново се превърна в образователна територия и център за обучение и подпомагане на учители от областта в теорията и практиката на „Утринна приказка“.

Пред колеги от няколко детски градини от Пловдив, Асеновград, Белащица и Стряма домакините споделиха опит и показаха добри практики по иновативния модел във втора възрастова и четвърта подготвителна група. При по-малките беше показан целеполагащият модел и преходът от „Утринна приказка“ към планираните дейности за деня.

По повод Международния ден на водата най-големите възпитаници на детската градина пък представиха „Приказка за водата, огъня, земята и въздуха“. Като част от модела „Утринна приказка“ за 6-7 годишните, детето-разказвач имаше за задача по дадено начало да измисли свой вариант за край на приказката. Ситуациите продължиха с интересни и вълнуващи експерименти с четирите природни елемента.

Детската градина прилага пилотно иновативния модел вече четвърта година, превръщайки се в модерно пространство за изграждане на учеща, подкрепяща и интерактивна среда за детско развитие.