Кметът Георги Мараджиев връща старата слава на футболния тим „Тракия-Стамболийски“

„Ще възродим футбола в Стамболийски, ще върнем старата слава на тима, ще докараме отново публиката на стадиона. Влизаме във В група!“ – с тези думи кметът Георги Мараджиев се обърна към футболистите и треньорите от „Тракия-Стамболийски“.

След среща и разговор с тях той заяви, че общината ще иска промяна в състава на Управителния съвет, след като от осем години Община Стамболийски е единственият основен спонсор на тима. Той подчерта, че поема цялата отговорност за развитието на футбола в общината, а заместник-кмета Любомир Марков ще отговоря за всички спортни клубове.

„Заедно с тези момчета ще вкараме отбора във В група! Отборът е само от наши момчета и треньори! С поглед в бъдещето и следвайки нашите традиции, ние приоритетно развиваме детско-юношеската школа на клуба. Разчитайки на местни и млади таланти, искаме да изградим един силен клуб, който да бъде повод за гордост и да носи радост за жителите на община Стамболийски. Има моменти, които историята на един футболен клуб помни, такъв е случаят преди 28 години- 1995 г., когато за последно ФК „Тракия – Стамболийски“ е бил във В група. Ще го постигнем и сега! След влизане във В група ще са необходими над 100 000 лв. годишно за издръжката на отбора, но ще ги осигуря и то не от общинския бюджет“, бе категоричен Мараджиев.

По думите му след като свърши футболния сезон ще започне основна реконструкция на спортното съоръжение. От съблекалните до игрището. Тъй като няма как да се играе в по-горна група на този терен, затова общината ще инвестира близо 250 000 лв. в нов, който ще е с подходящи чимове. Освен това отборът ще разполага с две тренировъчни игрища с ново тревно покритие, нови 500 седалки и козирка. Пистата за бягане ще бъде с обновена настилка. Ремонтните дейности ще включват и поливна система.

Мараджиев уточни, че преди години е имало възможност да бъдат отпуснати от държавата милиони за обновяване на стадиони, но този момент е изпуснат. Затова ще се наложи Общината със собствени усилия и средства да се справи и след ремонта стадионът ще отговаря на всички изисквания за по-горни групи.

„Всички тези спортни хора и децата го заслужават! Няма нещо да съм обещал и да не съм го направил!“, заяви Георги Мараджиев.