Ремонтите в община Стамболийски продължават с пълна сила

Обликът на града се променя с всеки изминал ден, а проектите за ремонт и облагородяване на обществените пространства не спират. На ред са площите около сградата на общинската администрация и около подлеза на града. Кметът Георги Мараджиев и зам.-кметът Любомир Марков провериха как върви премахването, със съгласието на наемателите, на три стари ламаринени павилиона. Първият за плод и зеленчук до един от банковите клонове, другите два до подлеза на жп гарата.

„Община Стамболийски вече е променена! Осем години безспирна работа като кмет и много безсънни нощи. Постоянно мислиш за нови проекти и изпълняваш стари“, коментира Мараджиев. По думите му след премахването на павилионите веднага започва ремонт и на площада пред общината. Ще бъдат положени нови плочки, ще се подмени осветлението, ще се направят алеи, ще се сложат нови пейки и поливна система. Тази част от центъра ще бъде тиха зона за отдих и почивка. За търговците на премахнатите стари павилиони ще  бъдат направени нови и ще бъдат монтирани до сградата на Инспектората. Пак там се предвижда да бъде направен и паркинг за близо 40 автомобила. До банката ще се разшири зелената площ и ще бъде обособен уникален детски парк с десет фигури на различни животни. Всяко от тях ще бъде с истинските си размери и цветова окраска. Георги Мараджиев подчерта, че такъв парк няма в област Пловдив и заедно с екопарка ще бъде уникално по рода си детско царство.

Той добави, че от другата седмица ще обиколи селата от общината и ще даде информация за всички  предстоящи инфраструктурни проекти там.

„В селата започваме да поправяме тротоари, осветление, улици, ще се реализират проекти за канализации, футболни игрища, паркове. Всички започнати проекти в цялата община ще бъдат завършени до края на мандата!“, бе категоричен кметът на община Стамболийски.