До лятото ще е готов физкултурният салон на СУ „Отец Паисий“

До лятото ще е готов физкултурният салон, който се изгражда за учениците от СУ „Отец Паисий“ в град Стамболийски. Строителството на спортното съоръжение се извършва по проект на стойност 521 133, 76 лева с ДДС, който Общината спечели пред ДФ „Земеделие“.

Общата квадратура на обекта е 540 кв. м. Ще се ползват за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис. Отделно, когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни градски събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на училището. Ще има климатизация и аспирация. Отоплението ще е с котел на природен газ.

Ще има всичко необходимо, както е във всяка една модерна спортна зала.

Кметът на общината Георги Мараджиев лично следи как се изпълняват строителните дейности и тази сутрин отново бе на място. Ето какво коментира по повод изграждането на физкултурния салон и строителството на другите обекти на територията на община Стамболийски градоначалникът:

„Преди време казах, че да спечелиш на инат не е като да управляваш на инат. Сгреших! Трябва да се управлява на инат! Осма година управлявам една уникална по структура и население от 22 194 души община. И постигнах като кмет такива видими резултати, че прогледнаха и най-големите слепци. Така че, следващият мандат ще управлявам на инат! И никой не е в състояние да спре развитието на общината, дори с политически репресии. Работи се по всички обекти. За всеки един има финансиране и всички ще бъдат завършени до края на този мандат“.