Започна разширяването на екопарка в Стамболийски, изгражда се трети лифт

Започна разширяването на екопарка в град Стамболийски. Първите изкопни дейности вече са факт. На близо три декара ще бъдат разположени новите съоръжения, които са за деца до 4-годишна възраст.

Ще бъде монтиран трети лифт, който ще е 10-метров и със специална седалка. Ще има люлки, комбинирани за родител и дете, въртележка, клатушка лека кола на пружини, черна дъска със сметало, букви, цифри и пънчета за сядане. Ще има достатъчно маси и пейки, а под всяко съоръжение ще има мулч, който да предпазва децата. Има вече изградена и поливна система.

„Ако някой ви каже, че има по-хубав екопарк в България, не е вярно. Ако някой ви каже, че има по-дълъг тролей или лифт някъде, не е вярно. Ние имаме два с дължина 25 метра. Това е в община Стамболийски! И ето, започваме изграждането на трети. Всички детски съоръжения са сертифицирани и са от специално обработено дърво. И най-важното: Колко ще струва на общината? Нула лева. Как нула лева? Точно нула лева! Как се случват по Коледа чудеса за децата в община Стамболийски?! Ще ви разкажа в една следваща приказка!“, каза по повод изграждането на новите придобивки кметът на общината Георги Мараджиев.