Златна есен е в центъра на Ново село, над 1 милион са заделени за населеното място

Истинска златна есен е настъпила в парка пред читалището в Ново село, след като мястото бе ремонтирано и облагородено с нова растителност. До края на мандата за жителите на селото ще има още много нови придобивки, за които са заделени над 1 милион лева.

„Първо най-важното нещо: проект за канализация и пречиствателна станция, за да имаме готов проект, когато се отворят програмите за финансиране. Второ: ремонт на улици и ремонт на големия парк, където ще изградим игрище за футбол на малки вратички. Трето: вътрешен ремонт на читалището. Отделно ще изградим път с мост зад читалището, като по този начин хората, които идват, за да карат децата на детска градина, да могат да излизат отзад, а не да се връщат и да става задръстване на пътя, който е еднопосочен. В детската градина ще монтираме инсталация за отопление на водород и така ще намалим сметките с 45%“, съобщи по отношение за какво са тези средства кметът на общината Георги Мараджиев.

Междувременно продължава ремонтът на ОУ „Христо Смирненски“ по спечелен проект за 949 294 лева. „За три години с кмета Иван Стойчев преобразихме Ново село, а до края на мандата ще има изградени всички тези нови неща, които изброих“, каза още градоначалникът.