До края на мандата за Куртово Конаре са осигурени 1 100 000 лева

До края на мандата за Куртово Конаре са осигурени 1 100 000 лева, като тази сума ще влезе в селото, за да послужи за строително-ремонтни дейности и за нови придобивки, от които ще се възползват местните жители.

С близо 140 000 лева ще бъде подобрена отоплителната система на детската градина с водородна инсталация. Читалището се нуждае от спешен ремонт на покрива и вътре на голямата зала. Отделени са 340 000 лева за това. Футболно игрище на малки врати – 120 000 лева. Ще бъдат подменени уличните лампи с LED осветление – 80 000 лeва. Улиците се нуждаят от отводняване, чакълиране, тротоари – още 190 000 лева. Ще бъде изградена и поливна система в централния парк за около 30 000 лева.

И в момента в Куртово Конаре се изравняват и чакълират улици.

„Работата не спира, защото хората чакат от нас само хубави неща! Спечелих изборите през 2015 година със слогана „Да спечелиш на инат“, което означава безсмислено упорство! А дали е безсмислено?“, коментира кметът на общината Георги Мараджиев. Допълни, че също като жителите на селото иска на първо място канализация. „Нямаше проект! Такъв вече има! Сега ще трябва да проектираме и канализационна помпена станция. До три месеца и този проект ще е готов. И търсим финансиране“, каза още градоначалникът.