Кандидатът за народен представител Янка Котева е от силния отбор на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори

Янка Атанасова Котева е родена през 1991 година в Пловдив. Жител е на село  Йоаким Груево, община Стамболийски. Работи в общинската администрация на Стамболийски, където преди шест години професионалната й кариера започва с реализацията на един от спечелените проекти. Междувременно завършва „Стопанско управление“.  От пет години е член на Младежката организация на ГЕРБ. Многократно е участвала в политически семинари, летни университети, регионални академии и международни конференции. Това й помага за израстването като личност и за обогатяването й не само като политически, но и като житейски опит. За предстоящите парламентарни избори Янка Котева е кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС в 17 МИР Пловдив област. Ето какво сподели младата дама в интервю пред Стамболийски.TV:

  • За пореден път предстоят извънредни парламентарни избори. Този път обаче коалиция ГЕРБ-СДС пренареди листите, заложи на повече млади хора и Вие сте една от тях. Какъв е Вашият мотив за участието Ви в листата в Пловдив област?
  • Аз не бих казала, че коалиция ГЕРБ-СДС е „заложила“, по-скоро дава път на младите в политиката. Това е различното спрямо другите партии, защото нито една от тях не е гласувала толкова голямо доверие на младите хора, както го прави партия ГЕРБ. А що се отнася до мотива ми да участвам в листата, искам да споделя това, което написах и във Фейсбук страницата си https://www.facebook.com/profile.php?id=100085838404245 За мен е и чест, и огромна отговорност включването ми в предизборната битка, защото смятам, че да се бориш за вота на българските избиратели изисква да си достоен да представляваш и защитаваш техните права и интереси.
  • Вие как бихте защитавали правата и интересите на своите избиратели, ако станете депутат?
  • Знам, че предвид възрастта ми, ще има колебания относно опита ми. Да, аз нямам опита на хора, които от години са политици, били са народни представители, участвали са в управлението. Но, както и останалите млади колеги в листата, ние можем  да внесем нови идеи и нова енергия, каквито смятам, че са необходими в момента, за да преборим хаоса. Ето така „Ние сме по-силни от хаоса“. За себе си мога да кажа, че се смятам за честен и безкомпромисен човек, убеден демократ съм и ще работя за всяка кауза, която би донесла нещо по-добро за хората. Тъй като съм кандидат от община Стамболийски, искам да кажа и че най-важното за мен е дали тук хората живеят добре. Така че, приемам участието си в предизборната битка и като подкрепа за каузата да бъде чут гласът на хората от нашата община в следващия парламент. В същото време по този начин заявявам и подкрепата си за успешното управление на община Стамболийски с кмет Георги Мараджиев.
  • Факт е ниската избирателна активност на изминалите няколко вота за Народно събрание. А знаем колко е важно да излязат хората да гласуват. Какво бихте им казали, за да гласуват?
  • Живеем в демократична държава и изборът е право на гражданите, но аз бих им припомнила, че най-сигурният начин гласът ти да бъде чут е да излезеш на 2-ри октомври и да гласуваш! Аз направих своя избор и той е  Номер 24 и Преференция 119

Искам да пожелая успех на водача Десислава Трифонова и на всички колеги от листата на ГЕРБ-СДС Пловдив област, защото НИЕ СМЕ СИЛНИЯТ ОТБОР!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!