Днес в „Монди Стамболийски“ се провежда традиционният Ден на безопасността

След  почти две години прекъсване, заради пандемията от Ковид-19, „Монди Стамболийски“ възобнови присъственото отбелязване на Деня на безопасността, който се провежда днес на територията на предприятието. Инициативата, свързана с един от основните приоритети на корпоративна култура – загрижеността към хората и заобикалящия свят, стартира през 2009 година и оттогава се отбелязва ежегодно във всички заводи на Групата в цял свят.

Тазгодишното събитие е изпълнено с дискусии по най-актуалните теми от сферата на безопасността и екологията, както и с активности и забавни мероприятия. Една от най-интересните инициативи е свързана със засаждането на 120 растения в големите паркове на територията на общината. Растенията са дарение от „Монди Стамболийски“ и ще бъдат засадени по график, като в засаждането ще се включат служители доброволци от Общината и от фирмата. Парковите зони в града и населените места ще бъдат облагородени и обновени с 20 броя европейски липи, 20 броя червена фотиния, 20 броя японски върби и 60 броя туя смарагд.

Инициативата за засаждането на растенията е свързана с амбицията, която компанията си е поставила за  намаляването на въглеродните емисии, част от Плана за действие 2030 (MAP 2030), който определя действията и мерките, които трябва да бъдат предприети през следващите 10 години, за постигане на амбициозни цели за устойчиво развитие. 

От страна на Община Стамболийски в официалната част на Деня на безопасността присъстваха зам.-кметът Теодора Денева, гл. арх. Михаела Йончева-Райчинова и гл. финансист Йорданка Бангова. Теодора Денева приветства участниците в инициативата и им пожела всеки ден от годината за тях да бъде ден като днешния – Ден на безопасност. „Вървим с Вас в една посока с грижа за община Стамболийски“, каза още зам.-кметът, като лично поздрави за инициативата и изпълнителния директор на „Монди Стамболийски“ Александър Криклер. Той от своя страна призова за безопасно поведение и грижа както за безопасността на работното място, така и за здравето и околната среда.