Последните 10 дни на януари ще са студени и с чести валежи от сняг

Днес започнаха най-студените дни за месец януари. Арктическият въздух, който се е настанил на територията на Украйна и Европейска Русия ще свали температурите в цяла Източна Европа. Такава е прогнозата на синоптика на Нова телевизия Николай Василковски.

Студеният фронт на този циклон навлезе над Балканите още снощи и причини снеговалежите в Западна и Централна България. В хода на деня валежите постепенно ще се изнесат на изток, вятърът ще се усили с ледени пориви, температурите ще се понижат и в най-топлата част на денонощието ще се колебаят между 0 и 5 градуса.

През уикенда времето ще остане студено, с особено ниски температури в ранните часове. На места в Западна България термометрите ще показват до минус 10 – минус 12 градуса. Дневните температури в събота и неделя ще се движат около нулата в цялата страна. И през двата дни облачността ще е променлива, значителна – около планините, където ще има превалявания от сняг.

В началото на последната пълна януарска седмица нахлуването на студен въздух от север ще продължи, а температурите ще паднат още. Валежите от сняг се очакват в понеделник, а във вторник и сряда сутрините ще са леденостудени с температури около и под минус 15 градуса.