Икона за новата църква в Стамболийски ще е дарението на баба Мария за града

С парите, дарени от баба Мария на община Стамболийски, ще бъде платена изработката на икона и тя ще бъде първата икона в новата църква в града, чийто строеж ще завършим. Това съобщи за Stamboliyski.tv кметът Георги Мараджиев.

„Така тази невероятна и добродетелна жена ще е един от дарителите на храма, а нейното дарение ще бъде за всички жители на общината. Иконата ще стои на входа на църквата“, коментира кметът.

Тази вечер по Нова телевизия бе излъчен и филмът за баба Мария от Стамболийски, който журналистката Даниела Тренчева засне през месец октомври. Във филма 73-годишната жена, която е обиколила много държави, каза, че за нея България е най-красивата страна. Баба Мария все още не е спряла да работи и запълва ежедневието си със земеделски труд и като продава стоката си на пазарчето до гарата.

Съветът й е хората да спрат да мрънкат и да се грижат за прехраната си, като работят, а не да чакат от някого на готово. За политиците мечтата й била да спрат да се карат и да се разберат в името на по-доброто бъдеще на всички. Като героиня вече и на филм, баба Мария за пореден каза, че е дарила парите в размер на 500 лева на общината, защото харесва всичко, което кметът прави за Стамболийски. Харесва парковете, фонтаните, новите детски площадки, харесва как се е променило родното й място, което по думите й преди било мрачно и сиво.

„Дарените от нея пари ще бъдат за икона, защото, както сама сподели в интервюто си за Нова телевизия, тя е силно вярваща християнка“, каза кметът Мараджиев.