Общинският екопарк влезе в благотворителен календар

Екопаркът, който бе изграден в Стамболийски, е не само една прекрасна атракция за децата, но вече е и добра реклама за общината. Той бе забелязан от Сдружение „Безопасни детски площадки“ и по тяхна покана снимки от екопарка влязоха в благотворителния календар „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“, който бе издаден от Сдружението.

„Календарът провокира родители и деца да преоткрият интересни места за игра и спорт в България. Той цели да покаже добрия пример в планирането, изграждането и поддържането на градската среда – от модерни стрийт фитнес, екопаркове, класни стаи на открито и създадени от доброволци площадки, до архитектурни паметници и съживени пространства. С календара всеки месец ще откривате нови интересни места за забавления със семейството си и ще опознавате страната ни като възможности за повече активности на открито!“, казаха от „Безопасни детски площадки“.

За екопарка в Стамболийски те са отделили страницата с месец юли. Календарът е на стойност 20 лева, като всеки, който желае може да дари и много по-голяма сума от тази, защото каузата е благотворителна и с набраните от продажбата средства ще се финансират доброволчески акции, ремонт и обновяване, изграждане на още места за игра и спорт.                                                        

Можете да поръчате календара „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“ на имейл: safeplaygrounds.sofia@gmail.com с име, тел.номер, адрес за доставка. Доставката е за Ваша сметка. Изпращането е със Спиди или се предава на ръка, когато е възможно, лично в София. Ще получите договор за дарение, както и ще бъдете в течение за начина на изразходване на средствата. Към календара ще получите наръчник за деца как да подават сигнали, и удобна и здрава торба за пазар за многократна употреба.