Стамболийски в проект срещу домашното насилие сред ромската общност

novo_selo_izboren_den_2015_4

Стамболийски е сред десетте общини в България, включени в проекта „Дом без насилие“, който се реализира от Националния алианс за работа с доброволци в Пловдив и столичната фондация „Стефан Нойков”. Целта е да се намалят случаите на домашно насилие в ромските общности в Пловдив, Стамболийски, Бяла Слатина, Враца, Кюстендил, Пирдоп, Сливен, Ямбол, Хасково и  Кричим. Община Пловдив е официален партньор по проектаЦелева група са жени и деца, жертви на насилие от ромските квартали в съответните ибщини, техните семейства, приятели, познати и съседи, работодателите от кварталите, семейните лекари и цялата местна общност.

Стартът ще бъде даден с кръгла маса на 16 ноември, когато се отбелязва Денят на толерантността. По време на събитието ще бъде направен преглед на ситуацията по проблема „домашно насилие” в Пловдивска област и ще бъдат изведени препоръки за подобряване на координацията и сътрудничеството между различните заинтересовани страни за предоставяне на подкрепа на жертвите на домашното насилие.

Във форума ще участват представители на общините, полицията, прокуратурата, неправителствени организации, доставчици на социални услуги.