В три читалища от общината се организира обучение на възрастни хора за работа с таблет

Три читалища от община Стамболийски са включени в обучението „Интернет 55+“, което дава възможност на възрастните хора да се научат да работят с таблет и смартфон. Инициативата се реализира от Асоциация „Съвременни читалища“ в партньорство с един от мобилните оператори.

Програмата обхваща читалища в 20 населени места в страната, като от община Стамболийски са включени Йоаким Груево, Куртово Конаре и Ново село. Обучението е напълно безплатно за всички желаещи възрастни граждани, които искат да научат повече за работата с таблет и смартфон.

Уроците са направени под формата за видеоклипове, които ще се прожектират в съответното читалище. На място ще има осигурени таблети с мобилен интернет и нужните аксесоари, така че всички желаещи да могат да преминат и през практическо обучение. Допълнително съдействие на място ще оказват служителите на читалищата, които ще помагат на възрастните хора по време на  уроците. За тези, които преминат през обучението и попълнят изходния тест, е предвидена и томбола с награди.

Видеоуроците показват как да се направят настройки на таблета или телефона, как става свързването с Wi-Fi, как се свалят и ползват  различни чат приложения и друга полезна информация и съвети.

Програмата ще продължи до 15 октомври тази година.