Нова онлайн платформа в помощ на учители за интерактивни уроци

DSC05856 (1)

Обучение за работа с онлайн платформа на Samsung ще се проведе с 18 учители от СОУ „Отец Паисий” в Стамболийски на 14 ноември. Платформата e предназначена за учители и ученици от цялата страна и може да се използва както за работа в клас, така и за самостоятелна работа вкъщи. Проектът се изпълнява съвместно с „Джуниър Ачийвмънт”, а обучението ще води Роза Рангелова – главен учител за гимназиален и прогимназиален етап в училището.

„Целта е колегите да подобрят уменията си за използване на платформата по отделните предмети, за тестови изпитвания, упражнения, самостоятелна и групова работа, дискусии”, обяснява Рангелова, която е премила курс за обучители в София.

Основната цел на проекта е не само да предостави среда, в която да се създават, споделят и използват качествени разработки на уроци, но и да помогне на учителите да повишат дигиталните си умения, за да могат да общуват по-ефективно с учениците си. Целта на новите методи на преподаване е да провокират интереса на децата към учебния процес.

В ОМГ „Акад. Кирил Попов” в Пловдив се намира една от трите Смарт класни стаи на Samsung. До момента са обучени 30 учители, които от своя страна се превръщат в обучители на свои колеги.

DSC05864