Михаела Йончева-Райчинова е новият главен архитект на Община Стамболийски

Арх. Михаела Йончева-Райчинова пое наскоро поста главен архитект на Община Стамболийски, като успешно и уверено навлезе в работата. Споделя, че се чувства добре на новото си поприще и благодарение на начина, по който са я посрещнали колегите в Дирекция „Устройство на територията” с внимание, уважение и подкрепа. Същото отношение тя вижда и в останалите служители от администрацията на Общината. Арх. Йончева-Райчинова има натрупан професионален опит първо като архитект в частния сектор, където се занимава с инвестиционно проектиране, а след това и в Дирекция „Устройство на територията” в Община Пловдив. „Практиката, която имам до момента, е една добра база за новата ми длъжност”, казва арх. Йончева-Райчинова и допълва, че е впечатлена от визията на Стамболийски и четирите села с новите паркове, зелени площи, детски и спортни площадки, нови пътища и улици, и поддръжката им.

Новият главен архитект вече работи по ежедневните задачи, свързани с текущите общински проекти и работата по услугите към гражданите. Подготвена е, че скоро предстои старт на трите големи проекта за ремонта на читалището в Стамболийски, площада пред него и лятното кино.

Арх. Михаела Йончева-Райчинова е родена в Пловдив, където завършва Математическа гимназия. Следва архитектура в София и после се връща в родния си град, където започва професионалната й кариера. Семейна е и има две деца. За новата си длъжност казва, че работата, свързана с отговорностите на главен архитект е динамична, но и много интересна. В момента работи по много от проектите, които е заварила, но в същото време подготвя и нещата за предстоящите задачи, свързани с осигуряването на по-комфортна и приятна за живеене градска среда за жителите на общината.