Честита награда „Константин Величков“ на главен учител по физика и астрономия Роза Рангелова!

Наградата за високи постижения и принос за развитие на образованието „Константин Величков” бе присъдена на учител от СУ „Отец Паисий“ – гр. Стамболийски. Преди броени дни на празника на народните будители 1-ви ноември с призът на МОН бе отличена Роза Рангелова, главен учител по физика и астрономия в училището.

Наградата се присъжда в три категории – „Работа с ученици с изявени дарби“, „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“ и „Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство“.

Наградата в първата категория бе за г-жа Рангелова. Тя преподава и по „Човекът и природата“ на 5 и клас. Както съобщава електронният образователен портал „Уча в Пловдив“ учениците й са с призови места в олимпиади и състезания в обастта на физиката и астрономията. През тази година 6-класникът Теодор Тинков стана национален победител в конкурса по STEM науки в България за възрастова група 5-7 клас с проекта си „Луната на Сатурн  Енцелад“. Теодор зае трето място в националното състезание „Красива природа, красива наука“ и се класира втори в страната в надпреварата „Учен за един ден“ на НАСА за възрастова група 5-6 клас. 7-класникът Стилян Петров пък стана първи на Национално състезание по математика, природни науки и физика“.

Миналата година екип от СУ „Отец Паисий“ с ръководител Роза Рангелова зае второ място  в Национално състезание „Космически пътешественици“.