Община Стамболийски набира преброители за предстоящото Национално преброяване 2021

Община Стамболийски набира преброители и контрольори, които ще работят по време на предстоящото в началото на следващата година Национално преброяване на населението и жилищния фонд. За нуждите на общината са необходими 60 преброители и 7 контрольори. Набирането на кандидатите вече стартира и ще продължи до 30 октомври. Документи се подават в деловодството на Общината на ул. „Г. С. Раковски” №29. Необходимо е заявление, което се попълва по образец, автобиография и снимки.

Основните изисквания към кандидатите са: навършено пълнолетие, минимум средно образование и без криминално минало. Като допълнителни критерий са посочени комуникативност и възможност за подбиране на информация.

Преброяването ще се извършва по два метода – с анкета, която ще попълваме заедно с преброителите, или можем и сами да се преброим електронно. В тази ситуация ще получим уникален код, който после да предадем.

Преброяването на населението се извършва на всеки 10 години. За всеки преброен обект – сграда и жилище, и за лице преброителят ще получава определена сума, така че в края на преброяването всеки ще има индивидуално заплащане. Всички преброители ще имат защитни средства срещу вируса. Контрольорите ще контролират работата на потребителите.

Участието в преброяването е задължително. Ако откажете да участвате, глобата е 160 лева. Електронното преброяване ще се проведе от 22 до 31 януари, а  анкети ще попълваме 1 до 15 февруари.