Маските на закрито отново стават задължителни

Предпазните маски отново стават задължителни в закрити помещения от утре. Това съобщи на извънреден брифинг здравният министър Кирил Ананиев. Изискването за носене на маска важи за търговските обекти и моловете.

Според новата заповед на министъра, мероприятията на закрито трябва да бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала като задължително се носят маски, шлемове или други предпазни средства.Това се отнася за кина, театри, дискотеки и др. На закритите обществени места – магазини, молове и др. – да се спазва физическата дистанция и задължително да се носи маска, заяви Ананиев, цитиран от БНР.

Персоналът в заведенията задължително трябва да носи маски. „Засилваме масовия контрол по спазване на всички противоепидемични мерки – по новите, така и по досега издадените“, повтори Ананиев.

Маските в обществения транспорт, болници и аптеки също остават.  Най-голямо значение и към момента продължава да бъде спазването на физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.