Мъж циркулира като застъпник от партия в партия

Мъж се регистрира като застъпник първо в една партия, а след това и в друга и въпреки отказа на втората политическа сила той да я представлява, остава с правото да се застъпва за нея в изборния ден. Това става ясно от решение на Общинската избирателна комисия, сезирана от местната колиция „Патриотите – Защита  и ВМРО”. В жалбата представителката на Патриотите Стоянка Мавродиева заявява, че иска да оттегли като застъпник Владимир Славов, защото с предходно решение на ОИК той вече е регистриран да представлява НФСБ.

В отговора си обаче комисията обяснява, че пълномощникът на НФСБ Петко Смиленов вече е поискал Славов да бъде заличен от списъка на застъпници на партията и е посочил друг човек на негово място. Така на практика Славов не се води регистриран като застъпник на друга партия и на това основание ОИК отхвърля жалбата на Патриотите.

В друга жалба Мавродиева съобщава, че агитационни материали на ГЕРБ са поставени по електрическите стълбове. Със свое решение от днес комисията постановява, че жалбата е основателна и плакатите трябва да бъдат свалени.