Седмица на българския фолклор в ДГ „Звънче“

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници в ДГ „Звънче“ се проведе Седмица на българския фолклор. Една от инициативите се осъществи съвместно с НЧ „Н. Й. Вапцаров“. Гости на децата от детската градина бяха коледарите и сурвакарите от втора група на танцов ансамбъл „Южняче“ с ръководител Жанета Иванова. На фона на живо изпълнение на българска народна музика, малките танцьори, някои от които бивши възпитаници на ДГ „Звънче“, представиха обичая Коледуване. Освен ритуалния танц, интересни за малките бяха и автентичните коледни наричания, характерни за обредния календар на българина.
Другото събитие беше празникът „Бъдни вечер“ в четвърта подготвителна група. Пред  родители и официалните гости малките „звънчета“ пресъздадоха народната традиция за деня преди Рождество Христово.
Следващият месец в детската градина ще се състои и втората Седмица на българския фолклор, когато децата в различните групи ще разучават народни игри от миналото. Част от тематичните инициативи ще бъде и гостуване на децата в библиотеката на Читалището, където ще научат за Книгите от детството на миналите поколения.