Окончателно отрязаха за пари читалището в Триводици

4itali6te v Tri vodici 2

И тази година читалището в Триводици ще се размине със спасителен ремонт, след като общината окончателно отказа заложената сума от 63 000 лева. Въпреки че сградата е пред срутване, а читалищният салон е запечатан от Районната служба по противопожарна безопасност, парите така и няма да стигнат до селото.

„Средствата за читалището в Триводици трябваше да дойдат от продажба на общински имоти, така е предвидено в бюджета. Реализираните сделки до този момент на годината обаче са за само 233 лева, при това положение няма как да бъдат дадени 60 000  за ремонт”, заяви главният финансист на община Стамболийски Цонка Михайлова. Тя подчерта, че през миналата година са взети мерки „читалището да не падне“, за останалите необходими ремонти на този етап няма пари.

В същото време обаче секретарят на читалището и единствен служител Надя Митрева продължава да работи навън, за да не срути върху нея таванът. Сградата не отговаря на никакви противопожарни изисквания, затова не могат да се провеждат каквито и да е културни събития или събрания и, на практика, е неизползваема. При проливните дъждове тече и в самата библиотека, което е пагубно за книгите.

Миналата година са били заложени 68 000 лева, които отново не са стигнали до Триводици, ситуацията се повтаря и сега.

4itali6te v Tri vodici 3