Изявление на кмета г-н Мараджиев за конкурса „Кмет на годината“

Започваме седмицата с усмивка, защото съм категоричен, че ние сме най-усмихнатата община в България!
Доказваме го и със снимката към изявлението ми, което е по повод конкурса „Кмет на годината”. Получиха се някои гафове, които трябва да знаете, защото много хора ме подкрепиха, много хора гласуваха до последната минута, в която можеше да се гласува и много хора днес са разочаровани. Към тях е разяснението, което ще направя, след като проследих ситуацията около конкурса през вчерашния последен ден на първия етап от гласуването. Вие знаете, че нашата община вече има приза „Кмет на годината”, спечелихме го миналата година и удоволствието беше много голямо. Но разочарованието, останало у хиляди хора, е заради следната ситуация: В 20.30 часа ние водим в класацията и сме с 40%, докато зад нас остават кметове с 20-22%. За няколко минути изведнъж губим 10% и в същото време кметове, които не са били сред първите трима дръпват нагоре с 10%. Логично е да започнем да си задаваме въпроси, къде са нашите проценти и защо други с по 0,25% отиват на 10%, а ние от първи ставаме четвърти. Това също можем да го преживеем, не е страшно. Но след един разговор със сайта, че ще дам пресконференция на следващия ден и ще изразя мнение, че тази година има нещо нередно в конкурса, изведнъж пак се връщаме в класацията на първо място и така приключихме в 24.00 часа, когато линиите за гласуване бяха затворени. Приключихме първи с 24,35%, като зад нас останаха двама кметове с по 20-22%. По регламент оставаме тримата да се борим за втория етап на класацията и в 12.10 няколко души вече бяха гласували. След 15 минути обаче изчезнахме от съревнованието за „Кмет на годината”. Следващите остават, а първият изчезва. Това също не е трагично, защото за мен е важно, че трудът, който вие сте положили, за да гласувате, е безценен. На общинската администрация искам да кажа: „С вас работя вече три години, ще започнем скоро четвърта. Ние сме страхотен екип, ние сме войници, изпълняваме абсолютно всичко, което съм обещал по време на предизборната кампания. Затова за нас тези титли са без значение. Дали ще ги спечелим или не, изобщо не е важно. Важен е трудът, който полагате. Въпросът е, че хората, които сте зад гърба ми аз ви уважавам, обичам ви и работя с хъс, защото вие всички ми помагате”.
Затова не останах безучастен към цялата тази история и днес имах разговор със собственика на сайта, който организира конкурса. Той ме увери, че да аз съм победител в първия етап от съревнованието за „Кмет на годината”, но тъй като съм печелил вече титлата, по регламент няма как да я получа втори път. Това обаче не е написано в регламента и можете сами да се уверите на следния линк:
https://kmetnagodinata.bg/bg/regulation
където в края пише: Право на участие:
В конкурса „Кмет на годината 2018“ право на участие имат всички избрани и действащи кметове за мандат 2015-2019 г. и не пише, че нямаш право да участваш втори път. И тъй като имало обидени и от други общини, предложих на собственика на сайта и той го прие да се напише специално и това в регламента. Междувременно в платформата „Конкурс за кмет на годината” вече е оповестено, че аз съм приключил първия етап от класирането на първо място, но причината да не участвам по-нататък е, че вече съм носител на приза. И за да няма обидени и нацупени още хора, със знамето, с което сме на снимката общинската администрация пред сградата на Общината, искаме да покажем, че не работим за призове, а работим за България и за гражданите на нашата община!
А действително този приз „Кмет на годината” вече го имаме, като тук трябва да кажа, че преди да го спечеля винаги съм смятал конкурсите в България за нагласени. Миналата година конкурсът „Кмет на годината” промени мнението ми, защото на 100% видях, че няма нищо нагласено. Тази година имаше нещо различно в конкурса по една или друга причина, което го опорочи. Нямаше как тези неща да не ги съобщя, но придружени с една хубава снимка на администрацията. Искам все така да сме усмихнати и да показваме на другите общини, че ние този приз сме го взели и сме го забравили. А на снимката аз държа нещо по-важно: моят девиз „Дързостта да бъдеш винаги първи” и грамотата, която е най-ценната за мен и е от гражданите на общината „Кмет на нашите сърца”!