Пристигнаха бюлетините за изборите в пловдивска област

От днес в Областната управа започна раздаването на бюлетините за гласуване на изборите за кметове и общински съветници на 25 октомври 2015 г. Всяка ОИК е изпратила свои упълномощени членове, които да получат бюлетините и изборните материали. За националния референдум, бюлетините, общо 661 000 пристигнаха в петък, 16 октомври.
Упълномощените членове на ОИК от област Пловдив, заедно с техническия екип от Областна администрация – Пловдив, председателстван от Данка Люртова – и.д. главен секретар посрещнаха камиона, с който се пренасят изборните книжа. В присъствието на всички и след проверка на пломбата и уникалния номер се пристъпи към разпломбиране и разтоварване на бюлетините. Първи, своите бюлетини получиха представителите на ОИК – Куклен. През целия ден ще има създадена строга организация за получаването на бюлетините, в присъствието на 24 часова охрана от МВР.

Бюлетините са във фолирани пакети по 1000 броя (две купчинки х 500 броя, всяка една с разделител на 250 броя). Пакетите са подредени на палета, които са стречовани и чемберовани. Доставките ще се извършват с автомобили с падащ борд и транспалетна количка. Отделно от това, Областна администрация – Пловдив е осигурила мотокар, с който да се преместват.