Започна ремонтът на покрива на читалището в Куртово Конаре

Работата по общинския проект за облагородяване и реновиране на централните части в четирите села на територията на общината тази седмица започна ударно. Вече се извършва и ремонтът на покрива на читалището в Куртово Конаре …

Прочетете повече

Царевичните кукли от Куртово Конаре впечатляват туристите в Стария Пловдив

Най-много туристи се събират пред ателието на школите за пластика с царевична шума „Духовно огледало” към читалище „Любен Каравелов” – Куртово Конаре, което е част от „Панорама на детското творчество” в Стария Пловдив.

Прочетете повече

Започна подаването на заявки за участие в Куртово Конаре Фест 2020

И тази година през месец септември ще се проведе традиционният Фестивал на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти в Куртово Конаре. 12-то издание на Куртово Конаре Фест е планирано за 11, 12 и 13 септември!

Прочетете повече

Старинен часовник ще краси купола на читалището в Куртово Конаре

Старинен часовник ще бъде монтиран на купола на НЧ „Любен Каравелов – 1897“ в Куртово Конаре. Преди това ще бъде ремонтиран покривът на читалището, като е предвидена смяна на всички керемиди от източната страна. Ще се ремонтира и куполът.

Прочетете повече

Децата от ДФГ „Куртовче“ показаха новите си носии

Децата от ДФГ „Куртовче“ към НЧ „Любен Каравелов“ с ръководители Радка и Иван Стефанови проведоха първата си репетиция след края на извънредното положение, се съобщава във ФБ страницата на читалището в Куртово Конаре.

Прочетете повече

Край на незаконното сметище в местността „Върбиняка“

Окончателно е разчистено незаконното сметище в местността „Върбиняка“ край Куртово Конаре, с което от години се бори местния кмет Иван Пиринов …

Прочетете повече